Residence 10 este primul proiect rezidential din Romania

construit in intregime dupa principii Feng Shui.

Introducere

Totul in jurul nostru este energie, sau vibratie, lucru pe care insusi Einstein l-a sustinut prin afirmatia “Intreaga lume se afla intr-o stare de vibratie” . Energia este un lucru de perceptie; nu se vede, dar i se simte influenta.

Design-ul este ceva vizibil si creaza emotie prin culoare si prin forma in sine. Stiinta Feng Shui insa, aranjeaza functiunile spatiului pentru a crea o stare pozitiva.

Aceasta cunoastere bazata pe calcule matematice si masuratori exacte urmareste, in primul rand, distribuirea functiunilor casei pe zonele energetice cele mai benefice. Este de netagaduit ca suntem afectati de energiile planetei Pamant, de catre campul ei magnetic, energiile cosmice, dar si de unul dintre cei mai importanti factori: TIMPUL.

Chinezii (inventatorii busolei magnetice) au descoperit, cu mai bine de 6.000 de ani in urma, formule matematice prin care se poate calcula in ce mod aceste energii telurice si cosmice, dar si ciclicitatea lor, ne pot afecta traiul de zi cu zi.

Principii

Spatiul este impartit in opt directii cardinale (N, NV, V, SV, S, SE, E, NE), iar fiecareia dintre ele ii revine o influenta energetica. Energiile din spatiul locuit pot fi de frecventa joasa (aducatoare de probleme) sau de frecventa inalta (generatoare de armonie).

Atata timp cat o zona a casei se va afla pe un sector energetic negativ, persoanele care petrec timp in acea zona pot fi afectate in mod negativ (boala, situatii conflictuale, pierderi financiare, probleme relationale, etc).

Fizica cuantica sustine ca totul este rezonanta. Prin urmare daca o persoana doarme sau lucreaza pe o zona energetica de frecventa joasa va fi afectata in mod negativ, insa, daca o persoana isi va petrece timpul sau se va odihni intr-o zona energetica de frecventa inalta, acea persoana va atrage in viata ei situatii pozitive si favorabile.

Mentiuni

Desi poarta un nume exotic, stiinta Feng Shui nu are nimic de-a face cu un al 6-lea simt, cu tendinte din moda de design de interior, amulete, obiecte “norocoase” sau cu chestiuni de energie aplicate dupa ureche, ci este o forma de analiza matematica, provenita din China, bazata pe principii vechi de 6.000 de ani.

Pintre oamenii de succes care au folosit pana acum aceasta cunoastere se numara magnatul Steve Wynn, care si-a construit celebrul Hotel Bellagio din Las Vegas dupa principii Feng Shui, Oprah Winfrey sau Donald Trump.

Acesta din urma recunoaste ca a construit celebrul Trump Tower de pe 5th Avenue din New York folosindu-se de sfaturile consultatului sau personal de Feng Shui. “Nici nu trebuie sa cred in Feng Shui. Il folosesc pentru ca-mi aduce bani.” este unul dintre citatele sale faimoase.

Dincolo de aspectele functional-energetice, Residence 10 are o arhitectura moderna cu un design curat, reprezentat de linii simple, suprafete vitrate mari si finisaje interioare/exterioare high-end.